(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Jahodový džem s kiwi z pekárny
Potřebné ingredience
400 g čerstvých jahod (mohou být i mražené),200g zralého kiwi(tj.3 kusy),350g želírovacího cukru,3 lžíce citronové šťávy.
Postup přípravy
Kiwi si oloupeme a nakrájíme na plátky,jahody odstopkujeme a nakrájíme na malé kousky.Pak ovoce dáme do pekárny,přidáme citronovou šťávu a želírovací cukr a zapneme program marmeláda a necháme pracovat.
Mezi tím si připravím skleničky,omyji je a vložím do vyhřáté trouby na 150°C a 20 minut sterilizuji. PZ. z tohoto množství jsou 3 skleničky džemu.
Tento jahodový džem po naplnění do skleniček ,ještě sterilizuji 15 min v hrnci ve vodě při 80°C-aby se nezkazil.
Mezi tím si připravím skleničky,omyji je a vložím do vyhřáté trouby na 150°C a 20 minut sterilizuji. PZ. z tohoto množství jsou 3 skleničky džemu.
Tento jahodový džem po naplnění do skleniček ,ještě sterilizuji 15 min v hrnci ve vodě při 80°C-aby se nezkazil.
Z tohoto množství jsou 3 skleničky výborného džemu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vanusak
(upraveno)
6. 9. 2011, 22:46
Vypadá moc dobře, sterilujete v troubě nasucho, nebo na plechu s vodou?
chalupnicka
(upraveno)
7. 9. 2011, 9:12
@Vanusak
Ivo - ty skleničky si připravuji takto ,před naplněním džemem. A tento jahodový jsem si raděj sterilizovala v hrnci s vodou 15 min na 80°C.Přeci jen jsou jahůdky trochu choulostivější.Ale švestkový jsem nechala tak- dále bez sterilizace. Upravila jsem v receptu pro přesnost.
Vanusak
(upraveno)
7. 9. 2011, 10:15
@chalupnicka
Aleno, moc díky za upřesnění! Já se už dlouho přemlouvám vyzkoušet džem v pekárně, zatím klasicky vařím na plotně. Mějte se.